Акерсон от GM: „Opel не е за продан“

Общи 28 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6065 посещения | без коментари

Даниел Акерсон, шеф на General Motors Co., силно наблегна на бъдещето на бизнеса с Opel/Vauxhall и заяви, че европейската фабрика не се продава. „Няма да коментираме спекулациите, каквито имаше доста, но ще кажа, че Opel не е за продан“, подчерта той.
Коментарите относно бъдещето на Opel започнаха в началото на юни с репортаж от страна на немски медии, че европейският завод на марката може да бъде продаден и списъкът от вероятните купувачи включва китайски производители и Volkswagen.
В края на миналия месец председателят на Opel Ник Райли бе заявил, че „GM е много доволна от ръста на Opel“.
Припомняме, че през 2009 г. GM се отказа от плановете си да продаде европейската марка на канадския гигант Magna International Inc. при това след продължили с месеци преговори. Тогава Акерсон беше единият от двамата директори от борда, гласували тогава срещу запазването на немската марка в портфолиото на GM.
Марката обаче все още е силен играч на развиващите се пазари.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте