Безопасността на пътя – част от стратегията на Shell за социална отговорност

Общи 14 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7090 посещения | без коментари

Безопасността на пътя е дългосрочен ангажимент на компанията Shell както на глобално ниво, така и в България. Темата е в пряка връзка с дейността на петролния гигант, който има опит и знания, натрупани от оперирането в различни точки на света. Във връзка със сигурността на персонала си Shell организира курс по безопасно шофиране за служители и членове на техните семейства, провеждан на всеки 2 години от външни експерти. Всеки един от работещите в Shell, които ползват служебни автомобили, трябва да докладва за ситуации, граничещи с инцидент.
В програмата за пътна безопасност на Shell се включва още наблюдение на ключови за пътната безопасност индикатори в реално време, надлежно уведомяване на водача при неспазване и мерки в случаи на регулярни нарушения като рязко спиране и ускоряване, следене на работно време на водачите и спазването на ограниченията за скорост. Също така Shell България провежда годишна конференция по пътна безопасност и сигурност на тежкотоварния транспорт.
Компанията подкрепя националните кампании за популяризиране използването на предпазни колани на предните седалки на автомобилите от 2001 г. и на задните седалки и на столчета за деца от 2011 г. В подкрепа на своята активност в областта на пътната безопасност през 2007 г. Shell България стана една от първите български компании, подписали Европейската харта за пътна безопасност с конкретни ангажименти.
През 2011 г. Shell България поднови своето членство, като преподписа Европейската пътна харта с ангажимент да продължи и увеличи своите активности в посока подобряване на условията за безопасност на пътя.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте