Благотворително ски състезание събра звезди от моторните спортове в Банско

Общи 30 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2330 посещения | без коментари

В Банско се проведе 6-ото зимно състезание на организацията „Звезди за децата“. Патронът ѝ принцът на Монако Албер II не успя да присъства на събитието, но вместо него по пистите на Пирин видяхме принца на Савоя Емануеле Филиберто, Марк Жирардели и Екатерина Дафовска. Всеки отбор се състоеше от по една звезда и едно дете от ски училище „Юлен“. В слалома най-бърз беше отборът на Рикардо Патрезе, а в биатлона шефът на отбора на Lotus от Формула 1 Ерик Булие не остави никакви шансове на съперниците си, въпреки че самият Булие нямаше особена роля.
След състезанията знаменитостите се събраха на официалната благотворителна вечеря. Средствата, събрани на нея, ще бъдат дарени на сираци, които следват във висши учебни заведения в България.
Пред F1 Racing България Витантонио Лиуци определи сезона си като труден, но успешен. Той разкри, че продължава да работи с HRT по болида за новия сезон, въпреки че все още не е официално обявен като пилот на отбора за 2012. Ари Ватанен не скри положителните си впечатления от България. Той каза, че преди години не е можел да си представи Европа толкова обединена. „Трябва да се възползваме от това, че не сме родени в Мали или Нигер, защото тогава животът ни щеше да бъде много различен. Трябва да бъдем обединени, за да направим живота си по-добър.“ Четирикратният победител в рали Дакар беше категоричен, че отборните заповеди са неразделна част от спорта и не вижда нищо толкова странно те да се спазват. В същото време той заяви, че очаква скучен сезон във WRC, заради пълната доминация на Себастиан Льоб. Ромен Грожан не се включи в ски-състезанията, защото новият му договор с Lotus забранява всякакви участия в екстремни и скоростни спортове. Шефът му Ерик Булие коментира случая съвсем накратко: „Ромен не може да кара!“ и се възползва от отсъствието на сина на двукратния шампион по ски, за да спечели в дисциплината биатлон.

 
Ключови думи:   lotus
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте