БМВ - готви екип с Алонсо и Хайдфелд за догодина?

Общи 12 август 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2925 посещения | без коментари

Тимът на БМВ-Заубер проявява интерес към двукратния световен шампион Фернандо Алонсо и има желание да направи екип от Алонсо и германския пилот Ник Хайдфелд през следващия сезон, твърди кьолнското издание „Експрес”. Според информации на изданието мениджърът на Алонсо Луис Гарсия Абад вече е установил контакт с БМВ, след като след състезанието в Унгария Алонсо е бил бесен от взаимоотношенията в Макларън-Мерцедес.

Спортният директор на БМВ Марио Тайсен потвърди, че Алонсо е много интересна алтернатива за тима. „Внимаваме, когато има раздвижване на трансферния пазар, а при споменаването на името Алонсо интересът става доста по-голям. След обединението със Заубер постоянно вървим нагоре и вече се забелязва, че тимът ни е станал интересен и за най-добрите пилоти във Формула 1. За мен въпросът е не дали можем да предложим достатъчно голяма заплата на световния шампион, а в каква конфигурация ще можем най-добре да направим следващата крачка напред”, коментира Тайсен.

Междувременно стана ясно, че Хайдфелд вече е подписал нов договор с БМВ, според който ще се състезава за тима до 2009 година. Тази информация обаче ще бъде официално обявена едва след две седмици преди състезанието за Гран при на Турция. „Защо пък Хайдфелд и Алонсо да не се състезават в един отбор? С начина, по който се представя Хайдфелд напоследък, не се притеснявам за мястото му в отбора”, коментира мениджърът на Хайдфелд Вернер Хайнц.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте