Български отбор на финалите на MercedesTrophy

Общи 29 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2455 посещения | без коментари

Първото издание на най-големия и най-стар аматъорски голф-турнир в света излъчи тримата най-достойни да представят страната ни в Щутгарт
Три квалификационни кръга и Национален финал определиха състава на Отбор България за Световния финал
Квалификации в Thracian Cliffs, BlackSeaRama и Lighthouse, 21 – 23 май 2011 г.
Национален финал в Pirin Golf & Coutry Club, 25 юни 2011 г.
Световен финал в Щутгарт, 28 септември – 3 октомври 2011 г.
Mercedes-Benz празнува 125-ия рожден ден на автомобила

Шейсет и пет голфъри, преминали успешно квалификациите през май, премериха сили в Националния финал на турнира MercedesTrophy в Pirin Golf & Country Club край Разлог. Изключително ветровитото време постави на огромно изпитание уменията на състезателите и направи битката за спечелване на трофеите още по-драматична. С впечатляваща игра в невероятно тежките условия Теодор Тодоров заслужи първото място в Дивизия А с 23 брутни стейбълфорд точки. Кирил Златков постигна най-добър резултат в Дивизия В (39 нетни стейбълфорд точки), а Сергей Стойков игра най-добре в Дивизия С (42 нетни стейбълфорд точки). При дамите, най-добре се представи Ники Фентън с 27 нетни стейбълфорд точки.

Според регламента на състезанието, Отбор България, който ще представи страната на Световния финал в града на Mercedes – Щутгарт, в края на септември, се формира от най-добре представилите се клиенти на автомобилната марка. Затова освен Теодор Тодоров и Сергей Стойков, в отбора влиза и Владимир Боянов, постигнал второ място в Дивизия В с 35 нетни стейбълфорд точки.

"Поздравления за победителите, както и за всички участници! Въпреки трудните условия за игра, всички положиха усилия да завършат състезанието и да покажат най-доброто от себе си в Националния финал, каза Филип Китов, директор Маркетинг и комуникации в представителя на марката Балкан Стар Аутомотив. В юбилейната за нас година, положихме началото на MercedesTrophy в България и вярваме, че предложихме на своите потенциални и настоящи клиенти незабравимо голф-изживяване , допълни той.

Mercedes-Benz и голфа
Mercedes-Benz се включва в професионалния голф през 1987 г., когато спонсорира турнира German Masters, организиран от Бернхард Лангер и провеждан в Щутгарт по това време. Това е първият професионален турнир с международна значимост, проведен в Германия. През 1990 г. Mercedes-Benz дава и името на турнира (Mercedes German Masters), а от 2007 г. той се провежда като Mercedes-Benz Championship в Кьолн-Пулхайм и е част от календара на PGA European Tour. В САЩ от 1994 г. Mercedes-Benz е основен спонсор на Tournament of Champions, който през 2000 г. прерасна в Mercedes-Benz Championship и се провежда в Капалуа на о-в Хавай. От 2008 г. брандът с трилъчата звезда е ексклузивен автомобилен партньор на най-престижния турнир в света на голфа – U.S. Masters в Огъста, Джорджия/САЩ. От тази година Mercedes ще си партнира с още два от четирите турнира от Големия шлем – The British Open и U.S. PGA Championship.

Аматьорски серии
Mercedes-Benz присъства активно и в света на аматьорския голф от 1989 г. MercedesTrophy е серия от турнири за аматьори, в която през 2010 г. участваха повече от 57,000 играчи от над 50 страни. Състезателите се борят за място на Световния финал в Щутгарт, където се определят най-добрите индивидуални играчи и най-добрия национален отбор.

 
Ключови думи:   amp, lighthouse, mercedes benz, pirin, thracian
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте