В КНР са продадени 4,3 млн. коли собствено производство

Общи 03 юли 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1548 посещения | без коментари

За първите пет месеца на годината китайският автопром отбеляза рекордни резултати, които дават основание да се мисли, че до края на полугодието цифрата на произведените и реализираните автомобили ща надмине пет милиона.

Според данни на Ассоциацията на автомобилостроителната промишленост на КНР, през януари - май 2008-а обемите на производството и продажбите на автомобили домашно производство са надхвърлили 4,3 млн броя. И двете цифри показват нарастване в сравнение със същия период на миналата година, съответно със 17,05% и 18,91%.

По обем на продажбите в първата десетка влизат SAIC, компанията "Първи автозавод" в Чанчун, компаниите "Дунфeн" и "Чанъан", Пекинската и Гуанчжоуска автомобилостроителни компании, компанията "Цижуй" (Chery), харбинската компания Hafei, анхойската компания "Цзянхуай" и компания "Цзили" (Geely).

 
Ключови думи:   chery, geely, hafei, saic
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте