В Мюнхен представиха новото BMW Серия 3

Общи 14 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3785 посещения | без коментари

Специален пратеник на Speed-Press, Ралф Петров.

Шестото поколение на BMW Серия 3 седан, най-продаваният премиум автомобил в света, поставя нови стандарти по отношение на спортни постижения, елегантност и комфорт. Новото лице на BMW, с плоски фарове и бъбрековидна решетка, подчертава елегентно-динамичния дизайн на новото BMW Серия 3. Седанът е вече с 93 мм по-дълъг, междуосието е увеличено с 50 мм, а следата е по-широка с 37 мм отпред и 47 мм отзад. Интериорът също е значително по-просторен, особено мястото на пътниците в задната част.
BMW предлага в новата Серия 3 три нива на оборудване – Sport, Sport Line и Modern Line. Всяко едно от тях предоставя своя индивидуалност, отразяваща се на характера на спортния седан. Комбинацията от висококачествени материали и високо качество на изработка подчертава премиум атмосферата в новата гама.
От технологична гледна точка, управлението и шасито винаги са били ключови области за пъргавината и динамиката на пътя, отличителни черти на марката. Новият автомобил опровергава по-големите си размери с редуцирано тегло, той е с 40 кг по-лек от своя предшественик. BMW предлага четири оптимизирани, икономични и „мускулести” двигатели, всички използващи новата BMW TwinPower Turbo технология. В допълнение към два допълнително оптимизирани дизелови агрегата и успешния 6-цилиндров бенинзинов агрегат, клиентите могат да се насладят на новата 4-цилиндрова турбобензинова единица във варианта BMW 328i. Именно това последно поколение бензинов двигател възнаграждава водача с динамично шофиране, съчетано с намалена консумация на горивото и вредните емисии.
BMW е първият производител, който предлага 8-степенна автоматична трансмисия в премиум автомобили от среден клас. Тя може да се комбинира със системата Auto Start-Stop, която се предлага в стандартното оборудване. Компактната и изкючително ефективна, старт-стоп системата без проблем работи заедно със стандартната 6-степенна механична скоростна кутия, като се представя блестящо по отношение на икономията на горивото и вредните емисии. Новата 8-степенна автоматична предавателна кутия обединява в едно комфорт, динамика и ефективност, перфектният партньор за динамичен потенциал на новия седан.
Технологията BMW EfficientDynamics и нейните компоненти – старт-стоп, регенерация на спирачките и индикатор за смяна на предавките играят важна роля за намаляването на разхода на гориво. В допълнение, освен режимите Comfort, Sport и Sport +, интелигентната система Driving Experience Control предлага още един режим – ECO PRO, който ви помага да постигнете оптимален и ефективен стил на шофиране. Този режим помага да бъде постигната максимална икономия на горивото, като по този начин увеличава автономността на автомобила, същото важи и за вредните емисии CO2. Благодарение на ECO PRO, BMW 320d EfficientDynamics Edition, чиято пикова мощност достига 163 к.с. дава среден разход от само 4,1 л/ 100 км, а CO2 емисиите са сведени до 109 г/км.
BMW ще добави към моделната си гама още по-модерни двигатели, заедно с BMW ActiveHybrid 3, който ще отпразнува своята премиера през 2012 г.

 
Ключови думи:   bmw, bmw 3, speed press, sport line
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте