В Салбри, Франция посрещнаха близо 7000 модела Citroen 2 CV от цял свят

Общи 29 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7050 посещения | без коментари

В Салбри, Франция посрещнаха близо 7000 Citroen 2 CV, пристигнали от цял свят. Абсолютен рекорд за срещата, чието издание преди две години в Чехия събра 3300 автомобила. Движението в района беше доста затруднено на 27 юли, в края на деня се оформиха около 80 км задръствания.
За начало на фестивала беше избрана датата, на която през 1990 е произведен последният автомобил от модела 2 CV. Малкото градче, с 6 000 жители, мобилизира 350 доброволци, които да посрещнат близо 20 000 почитатели на модела и хилядите посетители, които се очакват да идват до неделя.
Между класическите модели имаше и някои по-креативни, като CV трансформирано в подвижна масичка за къмпинг, дори модел във формата на петел. Почитатели от цяла Европа, от Нова Зеландия, Гана, Бразилия и от Япония присъстват на събититето. Жителят на Токио - Атсуми Терасава, пристигна от японския архипелаг с 2 СV Charleston от 1985, който е навъртял 202 832 км.
Освен концертите предвидени да се състоят до неделя, още много и различни анимации ще забавляват публиката, сред които и курс по механика, борса за размяна и изключително впечатляващото състезание за сглобяване и разглобяване на 2CV.
Обособен е временен музей, в който са изложени два прототипа на 2CV от предвоенния период, събрани на едно място за първи път. Това е и възможност за посетителите да разгледат концептуалния REVOLTE, луксозна и високотехнологична реинтерпретация на 2 CV, както и шоу кар DS3 WRC.
19-ата „Световна среща на приятелите на 2 CV” е организирана съвместно от Асоциация 2 CV Франция 2011, управлявана от Кристиян Курт и Amicale Citro

 
Ключови думи:   citroen, Citroen 2 CV
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте