В Стара Загора се проведе квалификационен кръг от „Механик на Годината за 2011“

Общи 16 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5440 посещения | без коментари

Стара Загора се проведе пореден квалификационен кръг от националното състезание „Механик на Годината“. Сили премериха 26 от най-добрите и умели автомобилни механици от града, региона и страната. По регламент те трябваше да сменят за време части по окачването Moog на преден мост и части по спирачната система Ferodo на заден мост. Жури от представители на организаторите Federal-Mogul и EURO 07 следеше дали задачата е изпълнена спрямо стандартите за качество.
Победител в състезанието стана Йордан Николов от София с най-добър постигнат резултат при изпълнение на заданията от 3 минути и 04 секунди. На второ и трето място се класираха Никола Иванов от Пловдив и Ангел Тошев от Твърдица с резултати от съответно 3 минути и 20 секунди и 3 минути и 31 секунди. Тримата участници от квалификацията, дали най-добро време, бяха наградени с купи, а всички взели участие в състезанието в Стара Загора получиха награди, както и сертификати за участието им в надпреварата.
Federal-Mogul и EURO 07 провеждат състезанието за втора поредна година, като тази година преди Стара Загора, квалификации се проведоха в Русе (30 април), Велико Търново (01 май), Пловдив (13 май) и Хасково (14 май). След Стара Загора следват квалификационни кръгове в Благоевград (28 май), София (29 май), Враца (04 юни), Плевен (05 юни), Бургас (11 юни), Варна (12 юни).
Големият финал на състезанието ще бъде на 25 юни 2011 г. във Варна. По регламент за големите награди, които ще се разпределят на финала, ще мерят сили десетте състезатели, с най-добри времена по време на квалификационните състезания. Голямата награда за победителя с най-добро общо време между финалистите във Варна на 25 юни 2011г., ще бъде автомобилът, по който са работили по време на състезанието. Състезателите постигнали най-добри времена в категориите за смяна на части по окачването и съответно за смяна на части по спирачната система на финала, като награда ще имат възможност да посетят Великата китайска стена и научно-изследователския център на Federal-Mogul в Шанхай.

 
Ключови думи:   federal mogul, ferodo, moog
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте