Виктор Мюлер: Saab не колабира

Общи 05 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2675 посещения | без коментари

Проблемите на шведския производител Saab, който в момента е собственост на Spyker, са малко препятствие, което компанията ще преживее, е заявил вчера собственикът на двете марки Виктор Мюлер. „Saab продължава производството и няма да колабира", е бил коментарът му. Според думите му още от следващата година компанията ще обнови и ще разшири до най-големи предели в историята си своята гама. Мюлер потвърди предишната си прогноза, че до края на годината ще бъдат произведени 80 000 автомобила и Saab ще излезе на печалба още през 2012 г.
Миналата седмица компанията бе принудена да спре производството си за три дни, след като доставките й бяха спрени заради неплатени сметки. Проблемът сега бил разрешен.
В момента усилията да се постигне дългосрочно финансиране са съсредоточени върху руския бизнесмен Владимир Антонов, който е подал молба да вземе дял от губещия автомобилен производител. Преди време той беше третият собственик в Spyker, но миналия февруари бе принуден да се оттегли от сделката по изкупуването на Saab от General Motors Co., след като медиите го обвиниха във връзки с организираната престъпност, факт, който той отрече. Сега, с изчистено име, руснакът отново претендира за дял в Saab.
Spyker иска да даде възможност на Антонов да се върне като дялов участник в компанията и е подала заявление към националната служба по дългове на Швеция, която трябва да го одобри, тъй като държавата е гарантирала заем от 400 млн. евро от Европейската инвестиционна банка.
Делът на Антонов няма да надвиши 30%, е заявил на свой ред Мюлер. Той е потвърдил, че Spyker се стреми да върне заема към банката, тъй като компанията иска да бъде независима от държавата.

 
Ключови думи:   general motors, saab, spyker
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте