Второто поколение на B-Class налага лукса в компактния клас

Общи 20 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2880 посещения | без коментари

Mercedes-Benz B-Class бе представен на Международния технически панаир в Пловдив само две седмици след официалния си дебют на изложението във Франкфурт. Първите бройки ще достигнат до своите български клиенти на 19 ноември, през същия месец, за който компанията официално е дала старт на европейските продажбите. Вече са обявени и цените за нашия пазар, като те започват от 46 245,60 лв. без ДДС.
Месец преди началото на продажбите компанията организира международен тест, в чиито рамки да представи модела.
Новият B-Class е първият модел от цяла гама компактни автомобили от ново поколение от марката Mercedes-Benz. Още четири попълнения ще я допълнят през следващата години, за да отговорим на все по-нарастващото търсене, заяви д-р Рюдигер Рюц от тестовия отдел на компанията, по време на презентация на новия B-Class.
Автомобилът идва с доста луксозно за класа си обзавеждане, стилен дизайн, пораснали размери и доста по-икономични двигатели. Той е дълъг 4359 мм (+89 мм), широк е 1786 мм, а намалената му с близо 5 см спрямо предшиното поколение височина (1557 мм) обещава подобрена динамика. Задната седалка стандартно е делима в съотношение 60:40, а като опция купувачите ще могат да поръчват и така наречената система EASY-VARIO-PLUS, която позволява гъвкава реорганизация на вътрешното пространство, така че багажното пространство варира от 488 л до 666 л.
Второто поколение на модела се радва на нови 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Те постигат средно с 21% по-нисък разход на гориво, съчетан с по-добри показатели спрямо предшествениците, които са и с по-големи работни обеми. Дебют с този модел ще направи и 7-степенната автоматична трансмисия 7G-DCT с двоен съединител. Другата възможност е новата 6-степенна механична предавателна кутия.
Бензиновият двигател е 1,6-литров. В B180 BlueEFFICIENCY той е със 121 к.с. и макс. мъртящ момент от 200 Нм. Средният разход с него е 5,9 л/100 км. Моторът B200 BlueEFFICIENCY постига макс. мощност от 156. к.с.
Дизеловите двигатели са 1,8-литров B180 CDI BlueEFFICIENCY (109 к.с.) и B200 BlueEFFICIENCY (136 к.с.). Те постигат изключителен среден разход - между 4,4 и 4,7 л/100 км.
Стандартното обзавеждане включва и системата ECO start/stop.
Въпреки задницата със стил комби, моделът постига отлична аеродинамика. Коефициентът на въздупно съпротивление е cd=0,26, а с опционалния ECO Technology пакет, B-Class задминава дори аеродинамичността на E-Class купе, отчитайки коефициент на съпротивление от cd=0,24, изключително постижение за хечбек.
Стилният интериор е проектиран от Mercedes Advanced Design Studio в Комо, Италия. предлагат различни облицовки на кабината и таблото, като на разположение ще бъде и ръчно изработената изкуствена кожа ARTICO, позната от интериора на S-класа. Воланът в B-клас вече е трикомпонентен, заимстван от CLS.

 
Ключови думи:   mercedes benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте