Гигантомания

Общи 18 март 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1002 посещения | без коментари

Независимо от нефтената криза и непрекъснато нарастващите цени на горивата, зад Океана си остават гигантомани по отношение на автомобилите. Новата мода в това отношение са кросовърите, чиито размери поразяват несвикналото на подобни габарити европейско автосъзнание. Предлаганите от марките Buick, GMC и Saturn на General Motors модели, развити на еднаква платформа – Enclave, Аcadia и Аutlook са дълги над пет метра и вече са бестселъри в гамите си.

По време на автосалона в Чикаго дебютира и четвъртия "брат от великанското семейство на GM – Chevrolet Traverse. Колата има оригинален външен вид и интериора, въпреки използването на същата платформа Lambda с многораменно задно окачване /мултилинк/. Благодарение на впечатляващото си междуосие - 3019 мм, Traverse, както и събратята му може да поеме от шест до осем пътника, като зад третия ред седалки остава и място за впечатляващ багаж.

Chevrolet Traverse ще получи пръв от четирите автомобила новия бензинов, 3,6-литров двигател V6 с директно впръскане на горивото с мощност от 286 или 290 к.с. /в зависимост от ауспуха/. Базовият Traverse има шестстепенна автоматична предавателна кутия и предно предаване, а срещу доплащане на разположение е задвижване на четирите колела с монтиран електронно управляван междинен съединител. В този вариант тежкият стандартно 2141 кг автомобил става със 100 кг по-тежък. Стартът на серийното производство на гигантския Chevrolet е през есента в завода на американския автогигант в Спринг Хил, щата Тенеси.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте