Дамска българска победа в Африка!

Общи 09 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1965 посещения | без коментари

Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас АТV-Ендуро Къп престижното рали Тунис, кръг от Световния Рали-Рейд Шампионат. Втори се класира съотборника й Тодор Христов, с когото Тодорова ще се състезава и в в престижната надпревара Дакар 2012. Двамата доминираха в класа си след третия етап на надпреварата и запазиха първите две места пред основния им конкурент Паскал Делеск. И за двамата това е първо участие на Африканския континент и състезание в тежките дюни на Сахара.

Двамата преминаха през 1500 километрово трасе в дюните, като в първия ден технически проблеми спряха бързото темпо, което бяха наложили до средата на етапа. Заради силни пясъчни бури организаторите отмениха втория етап, като за компенсация в третия ден трасето беше изцяло в дюните в продължение на 300 км. Тук и двамата се справиха отлично с трудната навигация и успяха да преминат успешно през всичките 35 контролни точки. След този етап нашите си осигуриха комфортна преднина до края на състезанието и не допуснаха разместване в тройката.

В последния скоростен етап от 120 километра Зорница Тодорова се наложи над Христов с 3 мин. и грабна първото място, а конкурента им Паскал Делеск се класира трети на един час разлика от Христов. В генералното класиране, заедно с мотоциклетистите те са на осмо и девето място. Победител при мотоциклетистите е португалецът Хелдер Родригес, който изпревари двамата си полски конкуренти Пржигонски и Чахор. При автомобилистите Леонид Новицки с БМВ не позволи на Жан Луи Шлесер да стопи комфортния му аванс от 13 мин., а местата на стълбичката допълни другият фирмен пилот на Х-райд Нани Рома с БМВ.

Участието и на двамата е в програмата им за подготовка зз Дакар 2012 където Зорница ще бъде първата българка участничка в тежката надпревара в тандем с Тодор Христов. Следващото им участие е в Египет, третия кръг от Световния Шампионат.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте