Две години по-късно GM отново е №1 в света

Общи 15 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8175 посещения | без коментари

Водещият автомобилен производител в света през последните две години Toyota отстъпи мястото си на General Motors, след като производството в световен мащаб се срина в резултат на разрушителното заметресение и последвалото цунами на 11 март т.г. Volkswagen съшо се възползва от извънредната ситуация и се изкачи на втората позиция.
През 2009 General Motors, исторически лидер в автомобилната индустрия, бе детрониран от Toyota. Като неизбежно следствие от незапомненото земетресение в Япония в началото на годината, и най-вече с появилите се сериозни проблеми при японските производители, големият от Детройт възвърна водещата си позиция за първото полугодие на 2011, информира в. Les Echos.
В действителност за този период Toyota е продала само 3,7 млн. автомобила, или със 150 000 по-малко от предвидените продажби за второто полугодие на годината. Успоредно с това GM регистрира първите си положителни резултати след началото на финасовата и икономическа криза от 2008 с продадените 4,5 млн. автомобила. Със своите нови продажби от 4,09 млн. единици Volkswagen също изпревари Toyota и отиде на второ място в престижната класация.
Вестникът подчертава обаче колко трудно може да бъде намерена цялата истина при американците и германците с включените продажби на филиалите им и смесените им предприятия с дялово участие от над 50% основно в Китай. Според прогнозите на агенцията JD Power пък Volkswagen отдавна гони тази цел и тя трябваше да бъде постигната в самия край на годината, но обстоятелствата ускориха този процес.
Следващото трио в подреждането в света са алиансите Renault-Nissan и Hyundai-Kia, като корейците отново за този период изпревариха Ford.
А доколкото до потърпевшия Toyota, то със сигурност японците бързо ще излязат от шока и това ще се почувства още в началото на 2012.

Агенция Speed-Press.

 
Ключови думи:   general motors, les echos, toyota, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте