Димитър Илиев - започна Рали "Сливен" успешно като миналата година

Общи 02 септември 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2826 посещения | без коментари

Лидерите в националния шампионат по рали на България за 2007 година Димитър Илиев и Янаки Янакиев (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9) започнаха пълно повторение на участието си в рали Сливен от 2006 г., спечелвайки първите четири етапа от 28-ото издание.

Двамата бяха безапелационно бързи в първите 59.23 км, като след първата половина на съботния ден изпреварват европейските вицешампиони за миналия сезон Крум Дончев/Стойко Вълчев (Приста Ойл Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) с 28.7 сек.
Трети в класирането е победителят от пловдивския кръг - екипажът на Булкар Радослав Козлеков/Никола Попов (Мицубиши Лансър Ево 9). Те са на 35.3 сек от лидера в ралито и изостават от Дончев/Вълчев на 6.6 сек. Както отбелязват започнати, интригата и в това състезание е единствено за второто място.

"Много хлъзгаво на втората скоростна отсечка, направо колата беше като на лед - коментира националният шампион за 2005 г. Ясен Попов (OMV Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9). За това състезание екипът му направи спешни промени в окачването и след вчерашните тестове братята са доволни от него, но не и от поведението на автомобила върху положения преди година асфалт на етапа Чуката (7.37 км). "По тази отсечка карането беше на
оцеляване", каза Ясен Попов.

След първата половина на първия ден екипажът на OMV Рали Тим e на четвъртата позиция на 47.9 сек от Илиев и Янакиев. В класирането на А6 начело са Румен Дунев/Христо Христов (Мелексис-Рено, Рено Клио Супер 1600, 5-и в генералното класиране) и по всяка вероятност те ще бъдат победител в Сливен, след като вторият екипаж на Рали Тим - Вилхелм Кънчев/Петър Петров (Пежо 206 Супер 1600) пропаднаха на последното място в генералното подреждане след дефект на електронен прекъсвач още по време на първата скоростна отсечка.

"Дори спряхме и започнахме да избутваме колата в гората, за да не пречи на пътя - обяснява Вилхелм Кънчев. - После направих още един опит и моторът стартира. Просто не зная какво става с този автомобил, стояхме 6 минути в отсечката!"
В N3 за момента лидери са шампионите за миналата година Пламен Стайков/Слав Ландов (Форд Фиеста ST), а при най-малките от серийните автомобили - лидерите в първенството на класа Тихомир Стратиев/Здравко Попов (Марина Моторспорт, Ситроен Саксо VTS).

Временно класиране след първата половина на съботния ден:

1. Димитър Илиев/Янаки Янакиев (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9)
- 32:48.5 минути
2. Крум Дончев/Стойко Вълчев (Приста Ойл, Мицубиши Лансър Ево
9) - 33:17.2 мин
3. Радослав Козлеков/Никола Попов (Булкар, Мицубиши Лансър Ево
9) - 33:23.8 мин
4. Ясен и Дилян Попови (OMV Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9)
- 33:36.4 мин
5. Румен Дунев/Христо Христов (Мелексис-Рено, Рено Клио Супер
1600) - 33:40.0 мин
6. Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж РТ, Мицубиши Лансър Ево
9) - 34:07.5 мин
7. Илия Царски/Стефан Чолаков (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9)
- 34:16.6 мин
8. Тодор Славов/Добромир Филипов (БулБет Рали Тим, Рено Клио
R3) - 34:24.0 мин
9. Ерджан Казас/Джем Баконкуклари (Петрол GT, Субару Импреза
WRX) - 34:39.9 мин
10. Георги Василев/Стефан Добрев (Унигруп, Мицубиши Лансър Ево
9) - 34:44.3 минути.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте