Докъде стига лудостта? ZF извади 9-степенен автоматик в Детройт

Общи 13 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1890 посещения | без коментари

С колко предавки е била колата ви досега? Може би не ви достигат? Е, тогава кажете привет на 9-степенната автоматична кутия на ZF. Официалното й представяне се състоя на изложението в Детройт.
Тя доста прилича на 8-степенния вариант от същия производител, използван при автомобили със задно предаване. Новата кутия дава невероятно бърз отговор на вашите желания. Това означава двойни смени или няколко директни, които шофьорът и пътниците дори не могат да усетят, според думите на Ханс-Георг Хартер, президент на ZF.
Първоначалното предимство на 9-степенната автоматична предавателна кутия е, че дизайнът й позволява да се съчетава и с напречно разположени двигатели, което означава, че е приложима и при автомобили с предно предаване. Досегашната 8-степенна беше проектирана само за надлъжно разположени отзад мотори. Бързо заключващият се преобразувател на въртящия момент подобрява икономията на гориво, а допълнителната девета предавка позволява по-добро ускорение. Освен това тя дава възможност на автомобила да остане във възможно най-икономичния диапазон на оборотите за по-дълъг период от време, като добавя към това и положителните ефекти на вариаторната трансмисия. А способността да прескача предавки, или да ги удвоява и умножава, както ZF се изразява, означава че тази предавателна кутия е в състояние да подобри предавателното отношение.

 
Ключови думи:   Автосалон Детройт 2011
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте