ЕuroNCAP обяви отличниците на годината

Общи 31 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2905 посещения | без коментари

Колите стават все по-безопасни, сочи статистиката на независимата европейска организация ЕuroNCAP, която традиционно прави краш тестове на новите модели, излезли на пазара. След една интензивна година умишлено „разбиване на коли“, тя състави рейтинга на най-добре представилите се в отделните категории модели.
Общо 53 нови автомобила са били проверени от Euro NCAP миналата година, наред с които бе изпробвана безопасността на първите серийни електрически коли. Общо единадесет автомобила са получили максималната оценка от пет звезди.
Сред компактните офроудъри най-добре се е представил Audi Q3, в категория супермини отличникът е Chevrolet Aveo, при компактните семейни автомобили това е Ford Focus, а при малките MPV - Mercedes B Class. Сред фамилните автомобили от високия клас първенец е Volvo V60.
Специално е споменат и Ford Ranger, eдинственият пикап, тестван от Euro NCAP през 2011 г., който се оказа и най-безопасният в категорията по принцип.
Nissan LEAF стана първият по рода си електрически автомобил, получил 5-звезден резултат.
През 2012 г. Euro NCAP затяга още повече изискванията си, като увеличава минималния резултат за сигурност на пешеходците от 40% на 60%.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте