Европейската Кола на годината 2009 вече и в България

Общи 13 февруари 2009 | Auto-Press.net A- A+ 877 посещения | без коментари

Победителят в конкурса Кола на годината 2009 в Европа- Opel Insignia, вече присъства официално и на родния автомобилен пазар. В България, новият модел на германската марка се предлага на базова цена от 37 260 лева с ДДС, а най- скъпата модификация за момента- 2.8 V6 Turbo ECOTEC® 191 кВт/260 к.с., с шестстепенна автоматична предавателна кутия, струва 70 500 лева. През пролетта на тази година ще дебютира и комби версията на Insignia.

Opel Insignia стъпва на пазара с изключително широка гама от седем двигателя, всичките отговарящи на стандартите за вредни емисии Euro 5. Пет бензинови мотора с диапазон на мощност от 115 до 260 к.с. се допълват от три двулитрови турбодизела със съответно 110, 130 и 160 к.с. От лятото на тази година ще бъде наличен и нов 2.0 CDTI BiTurbo, оборудван със система за анализ и контрол на горивния процеси в камерата и мощност от 190 к.с.

Към тях ще се прибави и версията ecoFLEX, която има изключително ниски нива на емисиите на CO2 . Всеки един от тези двигатели е между най-добрите по отношение на разхода на гориво и емисиите на CO2 в своята мощностна категория.

Всичките три дизелови и четири бензинови агрегата са с по четири клапана на цилиндър и са обзаведени с шестстепенни механични скоростни кутии. Върховите дизелови и бензинови версии разполагат и с възможност за оборудване с шестстепенна автоматична трансмисия. Вариантите с двойно предаване могат да бъдат поръчани с 2.0 Turbo и 2.8 V6 Turbo бензинови двигатели, а на по-следващ етап с тази система ще разполагат и по-мощните дизелови агрегати.

Повече информация за Opel Insignia можете да намерите тук: www.opel.bg

 
Ключови думи:   biturbo, ecotec, opel insignia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте