Електрификация: BMW и Peugeot Citroеn обединяват сили

Общи 02 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 9080 посещения | без коментари

BMW Group и PSA Peugeot Citroеn обявиха, че са взели решение да направят нова стъпка във взаимоотношенията си и да създадат нов "електрически" венчър, в който ще участват с равни дялове.

Новосформираният BMW Peugeot Citroеn Electrification ще фокусира усилията си върху разработката и производството на компоненти за хибридни задвижващи системи, като в това число батерии, електромотори, генератори, електроника, софтуер и зарядни станции.

Според изявлението на двете компании, новият венчър не само ще ускори процеса по разработката и лансирането на нови хибридни автомобили, но ще доведе и до сериозни икономии на средства.

BMW Peugeot Citroеn Electrification се очаква да започне активна дейност през втората четвърт на тази година, а първите хибридни компоненти ще започнат да се вграждат от 2014-та година.

 
Ключови думи:   bmw, bmw group, citro, electrification, peugeot, psa, quot
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте