Електрически SLS AMG? - Евентуално през 2015 година

Общи 11 юли 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 975 посещения | без коментари

Не само че войната за повече кончета не е свършила – в контраст на собствената декларация на AMG – но според материали в чуждите медии се е преместила в съвсем нова област – електрическите автомобили. Според най-новите слухове е възможно да бъде развита изцяло електрическа задвижваща система за Mercedes Benz SLS AMG. Любопитното е, че въпросният заместник на McLaren Mercedes SLR бе показан за пръв път в петък от немско списание.

Снимката разкрива детайли около предницата и задницата на колата, като може да се каже, че SLS има своя собствен дизайнерски език, който е коренно различен от останалите представители на гамата на немския производител. Но определено дизайнът няма да е единственото нещо, което ще разделя SLS от останалите модели.

Ключовият модел за AMG и за Mercedes ще бъде евентуалната електрическа система, за която стана дума в AutoWeek. Мощността се очаква да доближава тази на V8 двигателя със своите 526 к.с.. Новата система ще се казва eDrive и ще предава въртящия момент не само към задните, но и към предните колела. Технологията е базирана на четири електрически мотора, като всеки един задвижва по едно колело.

Максималната скорост ще бъде малко под 200 км/ч, а ускорението до 100 км/ч би трябвало да отнема 4 секунди. За сравнение – вариантът с бензинов агрегат ускорява до 100 км/ч за 3.8 секунди, а максималната скорост е над 310 км/ч.

Но вероятно не е добре прекалено много да се ентусиазирате, тъй като въпросният модел едва ли ще се появи преди 2015 година.

Mercedes Benz AMG SLS V8: Спортният автомобил е изключително вълнуващ благодарение на своя уникален технологичен пакет: алуминиево пространствено шаси и впечатляващите врати тип Gullwing /криле на чайка/, 6.3-литров V8 двигател AMG с мощност от 420 kW/571 к.с., седемстеппена трансмисия с двоен съединител, сух картер и спортно алуминиево окачване. Идеалното съотношение при разпределение на тежестта предно/задно 48 към 52 процента и ниският център на тежестта обещават безкомпромисен спортен автомобил.

Концепцията на спортния автомобил е радикална, благодарение на изтегления максимално назад в предната част и ниско разположен двигател, както и оптимизираната и олекотена конструкция на купето. За първи път Mercedes-Benz и AMG представят автомобил с алумиево шаси и каросерия. Резултатът е значително намаляване на тежестта или 1620 килограма без шофьора.

Усъвършенстваният AMG 6.3-литров V8 двигател постига върхова мощност от 420 kW/571 к.с. при 6800/мин, което превръща SLS AMG в най-мощният спортен седан в своя сегмент. При съотношението мощност-тегло от 2.84 кг/к.с., ниското тегло на автомобила е изключително предимство. Осем цилиндровият двигател е с максимален въртящ момент 650 Nm и го достига при 4750/мин. Моделът на AMG ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди, а максималната му скорост на движение е ограничена на 315 км/ч (всички цифри са условни). Усъвършенстваният двигател, с вътрешно означение M159, е с вместимост 6208 кубически сантиметра и може да се похвали с характеристики присъщи на мощните състезателни двигатели.

Високотехнологичните композитни спирачки на AMG гарантират изключително къс спирачен път, дори при огромно натоварване. Новите керамични спирачки се предлагат като опция и използват много по-големи дискове, което гарантира още по-добро спирачно поведение и по-ниско тегло. Керамичните спирачни дискове са надеждни дори при по-висока температура, благодарение на по-голямата си здравина, в комбинация с впечатяващо ниско тегло - намалено с 40 процента. За олекотения дизайн важна роля имат и джантите: оптимизираните като тежест AMG алунимиеви джанти – 9.5 x 19 инча (предни) и 11.0 x 20 инча (задни) – намаляват теглото на автомобила като увеличават динамиката и комфорта на окачването.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте