Електрическият Ampera/Volt с удължен пробег спечели награда за „зелен” двигател

Общи 15 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2800 посещения | без коментари

Революционните електрически автомобили Ampera и Volt получиха още едно световно признание от автомобилните медии. Техният удължаващ пробега 1.4-литров двигател спечели наградата “Международен двигател на годината” за най-добър „зелен” двигател при много трудна конкуренция на 45 други „зелени” претенденти. За първи път в 14-годишната история на този конкурс удължаващ пробега двигател става победител. Церемонията по връчването на наградите се състоя в германския град Щутгарт.
Седемдесет и шест водещи автомобилни журналисти от 35 страни по света съставляват журито на този конкурс, в който има дванадесет различни категории за инженерни задвижващи технологии. Журито призна, че тази година конкурсът е бил един от най-трудните досега с участието на 39 напълно нови двигателя.
Последното отличие идва на фона на световното нарастване на цените на горивата, при което малките, екологични и електрически задвижващи агрегати започват да играят все по-голяма роля в международната автомобилна търговия.
Електрическият двигател с мощност 150 к.с. на Ampera/Volt се захранва от литиево-йонната батерия с капацитет 16 кВтч. В зависимост от стила на шофиране и пътните условия автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията без да се отделят каквито и да било емисии. Колелата на Ampera се задвижват по електрически път по всяко време. В режим на удължен пробег, който се активира при условие, че батерията е достигнала своето минимално ниво на заряд, бензиновият 1,4-литров 86 к.с. двигател с вътрешно горене задвижва генератор, който осигурява ток за електрическия мотор. Този удължаващ пробега агрегат позволява достигане на оперативен пробег над 500 километра с едно зареждане.
Ampera и Volt заедно са спечелили множество международни награди, включително “Световен „зелен” автомобил на годината 2011”, а наскоро получиха и титлата „Автомобил на годината 2012” за Европа. Получавали са и награди за безопасност като максималните 5 звезди в теста Euro NCAP. Миналата година задвижващата система на Volt беше определена като една от десетте най-добри за Северна Америка от автомобилното списание Ward.

 
Ключови думи:   opel, volt
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте