Жива стена в павилиона на Hyundai на 2012 Yeosu EXPO

Общи 03 декември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6020 посещения | без коментари

Hyundai Motor Group за пореден път доказа, че е една от най-иновативните компании и умее да съчетава артистичност, технологии и практичност. В собствения си павилион на автомобилното изложение 2012 Yeosu EXPO корейският производител представи невероятна стена, която се движи, образува безброй конфигурации и дори реагира на емоциите в залата.
Композицията се нарича „Hyper-Matrix” и представлява инсталация за кинетичен пейзаж. Създадена е от Media Artist Group Jonpasang специално за Hyundai Motor Group. Инсталацията се състои от огромна стоманена конструкция, която поддържа хиляди електромоторчета, а те на свой ред контролират кубове със страна 320 мм, които се подават навън от вътрешната страна на фасадата на сградата. Кубовете са монтирани върху актуатори, които ги придвижват напред и назад и така създават модели по трите стени. В началото те изглеждат съвсем обикновени бели повърхности, но бързо оживяват. Хилядите отделни кубове формират своеобразно поле от пиксели, които се движат, пулсират и образуват динамични изображения, като броят им е буквално безкраен. Отделните кубове са на 5 мм един от друг и така стената може да се ползва и като подвижен екран за прожектиране на изображения.
Сградата на павилиона на Hyundai Motor Group се извисява до внушителните 25 метра и се състои от четири отделни зали, всяка от които олицетворява отделна тема – хармония и човечност, промяна и растеж, технологична еволюция и визия за бъдещето.Видео Видео Видео

 
Ключови думи:   expo, hyundai, hyundai motor, matrix, media artist group, motor group
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте