Живот на колела - 11 години на път + четири деца!

Общи 25 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2235 посещения | без коментари

11 години е вече на път семейството Херман и Канделария Зап от Аржентина. За това време са прекосили над 20 страни в различни континенти и са изминали над 230 000 км. И накрая, но не на последно място - по време на пътешествието семейството е нараснало с нови четири члена.

Херман и Канделария, в миналото успешни IT-специалисти със собствена къща с басейн в Буенос-Айрес, тръгват на път по време, когато са нямали деца, защото смятали, че с появяването на първото им дете, страстта към пътешествия ще остане само мираж. Отначало имали набелязан маршрут с дължина 70 000 км, но съдбата се разпоредила малко по-иначе - по време на пребиваването им в Аляска се ражда първото им дете.

Независимо от това те продължават с пътешествието си в Канада, Япония, Корея, Нова Зеландия и Австралия. Вече имат четири деца, всяко от които родено в различна държава - първенецът Пампа в Щатите, Теху в Аржентина, Палома в Канада и Уолъби в Австралия. Най-голямото дете е на осем години, най-малкото на една.

Такова пътешествие съвсем не е евтино и освен спестяванията си семейството се издържа, продавайки акварелите на Канделария с рамки на Херман, пуснали са книга с пътни впечатления "Spark Your Dream" /Запалени от мечтата/, части от която пускат и в Интернет.

Главното транспортно средство на фамилията е доста странно за такова сериозно пътешествие - ретро-автомобил модел Graham-Paige 610 производство 1928-а. Автомобилът може да пътува с максимална скорост от 65 км/ч, но скоростта и изминатите километри не са най-важните за пътешестващата фамилия. По време на пътуването те слушат музика, пеят песни, четат книги, правят снимки, организират лагери, в които понякога остават месеци.

"Наричаме колата си ‘Macondo Cambalache.’ За нас тя е "той", защото на испански думата автомобил е в мъжки род" - обясняват Зап. "Името Макомбо взехме от името на измисления град в книгата на носителя на Нобелова награда - колумбиецът Габриел Гарсия Маркес "Сто години самота", Камбалахе е име на аржентинско танго, но между нас си, когато поздравяваме колата и я молим да запали или да продължи да се движи, я наричаме Дядо".

Независимо от желанието за още пътуване, времето си иска своето, най-големият им син трябва да тръгне на училище, което означава завръщане към нормален начин на живот. Е, може да се ходи и на интернет-училище...но той не е достъпен навсякъде, особено на борда на стария Graham-Paige.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте