За първи път Golf GTI с две мощности

Общи 27 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2475 посещения | без коментари

За първи път Golf GTI ще се предлага с две нива на мощността. Стандартната е 220 к.с., а за линията GTI Performance, която е с диференциал със заключване на предния мост, тя е 230 к.с.
Горещият Golf ще дебютира на салона в Женева. Двигателите му са станали с 18% по-икономични. И двете версии развиват макс. въртящ момент от 350 Нм. Стандартната ускорява от място до 100 км/ч за 6,5 сек и постига макс. скорост 246 км/ч. За GTI Performance съотв. данните са 6,4 сек и 250 км/ч.
Двата варианта са със система Stop-Start и вредните им емисии отговарят на стандарта EU 6, който влиза в сила от 2014 г. С обикновените 6-степенни трансмисии те изразходват едва 6,0 л/100 км (CO2: 139 г/км). С 6-степенната автоматична DSG, която е опция и двете версии показват среден разход 6,4 и 6,5 л/100 км съотв. (и респективно 148 и 150 г/км CO2).
Спортният характер на Golf GTI е ясно видим в червено боядисаните спирачни апарати, двата хромирани ауспуха и съответното окачване. Същата идея продължава и в интериора – спортни седалки, червено амбиетно осветление и черната обшивка на тавана. Спортен е и воланът, такова е и изпълнението на скоростния лост.
Първите бройки ще бъдат на пазара през май тази година.

 
Ключови думи:   golf gti, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте