За първи път след кризата групата Peugeot S. A. плаща дивиденти

Общи 01 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2255 посещения | без коментари

На годишното събрание акционерите на компанията Peugeot S.A. решиха да платят дивиденти да първи път след двугодишно прекъсване в размер на 1,10 евро за акция на 7 юни 2011 г. За това се казва в официалното съобщение на компанията. Председателят на надзорния съвет Тиери Пежо заяви, че след двугодишната криза в световната автомобилна индустрия през 2010 г. групата PSA Peugeot Citroen се връща към ръст на производството, при това за кратки срокове, отколкото се очакваше.
Нека да пропомним, че чистата печалба на компанията е втора по величина в Европа. PSA Peugeot Citroen SA за 2010 г. постигна печалба в размер на 1,134 млрд евро, докато през 2009 г. компанията регистрира чисти загуби от 1,161 млрд евро. Приходите според официалните данни за годината са скочили с 15,8% или възлизат на 56,061 млрд. евро. Освен автомобилното подразделение в групата PSA Peugeot Citroen S.A. влизат банка Banque PSA Finance и редица други фирми.

 
Ключови думи:   banque psa finance, peugeot, psa peugeot citroen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте