За първи път успешно салто мортале с автомобил

Общи 21 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3375 посещения | без коментари

Световният Rally Raid шампион и френската знаменитост - Герлен Шишери, подпали склоновете на Тин и се превърна в първия човек, успешно направил задно салто (бекфлип) с автомобил.
След четири години подготовка за това на пръв поглед невъзможно начинание, Шишери изстреля своето MINI Countryman в орбита. Той закова и четирите колела, след перфектен 360 градусов флип, на осемметровата рампа при закрит опит в неделя сутринта.
Французинът не искаше да скача само веднъж и затова повтори каскадата пред хиляди фенове във френския курорт, вечерта на същия ден.
Докато излизаше от колата, Шишери бе обградена от екипа и феновете."Преди скока беше лудница" каза Шишери. "Преди началото бях сам в колата и просто трябваше да го направя, всичко бе готово“.
"Трябваше да достигна скорост от 60 км/ч и да дам пълна газ в скока, за да се получи правилната ротация. По време на скока знаех, че колата е добре балансирана и ми отне около 20 сек, за да осъзная, че колата се е приземила на колелата си!"
От създаването на първоначалната концепция, през разработването на специалното окачване и тестовете на скока върху огромната въздушна възглавница, Шишери може спокойно да си сложи короната за най-екстремен рали пилот в света.
"Когато опитваш нещо, което никой друг не е правил до сега, стресът е много голям, но единственият начин да го направиш е да пробваш" каза уверено французина. "Това не е най-лудото нещо, което съм правил, но със сигурност е в топ три. Беше върхът - искам да го направя пак!".Видео

 
Ключови думи:   mini countryman, rally raid
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте