Завръща се най-големият в света фестивал на феновете на Opel в Ошерслебен

Общи 22 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4545 посещения | без коментари

Opel се завръща: от 29 май до 2 юни 2013 година марката ще посрещне около 70 000 човека с над 20 000 автомобила на най-голямото в света годишно събиране на феновете на Opel на състезателната писта в провинция Саксония-Анхалт. Автомобилният производител ще демонстрира както спортни модели на Opel, така и класически возила от далечни времена в рамките на петдневния фестивал. Посетителите ще могат да се насладят на различни мероприятия и активности, да слушат музика, да се забавляват и да участват в атлетически предизвикателства.
Във фокуса на вниманието в мероприятията на 18-ия фестивал на феновете на Opel на най-северната състезателна писта в Германия е ангажираността на марката в спорта. За първи път посетителите ще могат да видят ADAM в рали екип за състезанията ADAC Opel Rallye Cup. На експозицията с площ от 800 квадратни метра ще бъдат показани завладяващи спортни модели от Opel Performance Center – Insignia OPC, Astra OPC и Corsa OPC, а най-младите членове на семейството на Opel, Cascada и Mokka, със сигурност ще впечатлят хората.
Феновете на Opel ще имат възможността да покажат своите способности зад волана. В състезания като спринт на дистанция от една осма миля в драг стил или в Drift Challenge те ще могат да дадат всичко от себе си, за да достигнат до заветните награди. Изключителен финес е необходим и в изявите за динамично шофиране на секцията на Opel/OPC.
Изживяването на чисти и ярки емоции не е ограничено само до моторните спортове. Този сезон Opel възобнови своите активности във футбола, ставайки официален премиум партньор на отборите Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен, Майнц 05, SC Фрайбург и Фортуна Дюселдорф. В международен план Opel подкрепя също турския клуб Галатасарай Истанбул и холандския Фейернорд Ротердам; британското подразделение си партнира с националните отбори на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. В Ошерслебен посетителите ще могат да вземат участие в състезание за отбелязване на голове и да демонстрират своята прецизност срещу робот-вратар.
Срещата на ретро моделите на Opel пренася посетителите към стария блясък – за последните 12 години любителите на класическите модели на Opel се срещат с автомобили от различни исторически периоди, за да отдадат почит към изключителната история на марката. Opel Classic осигурява допълнителен чар на събитието с два специални модела: линейката Commodore C от 1983 година и пожарна на базата на Opel Blitz от 60-те години. И двата модела ще се използват активно в Ошерслебен, като например Blitz ще предлага „водно охлаждане” на посетителите, в случай че температурите са много високи.
В допълнение към различните мероприятия и активни автомобилни изложения, множество събития ще се случват и извън пределите на пистата – в края на краищата споделянето на преживяното е главната цел на феновете в най-голямото събиране на любителите на Opel. Специално пространство в изложбената зала е на разположение за тези, които искат да споделят идеи и да разговарят на тема автомобили необезпокоявани. По време на вечерното парти забавленията са гарантирани от различни DJ водещи като Олаф Хенинг с H

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте