Започна производството на Audi A3 Sportback e-tron

Общи 28 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4225 посещения | без коментари

Моделите от „tron” фамилията на Audi демонстрират прекрасно новите екологични технологии. Това прави и концептуалният Audi e-gas, който работи с със синтетичен и природен газ и постига невероятен въглероден отпечатък. От друга страна терминът „e-tron“ се свързва и с електрическото задвижване. Всичко това вече става реалност, защото започна производството на A3 Sportback e-tron, първият компактен автомобил с плъгин хибридно задвижване от „премиум“ сегмента.
Моделът комбинира паралелно 1,4-литровия двигател с вътрешно горене от фамилията TFSI с мощен електрически мотор. Мощта се предава към предните колела през новоразработената предавателна кутия e-S tronic. Литиево-йонната батерия с течно охлаждане е разположена пред предния мост и е с 8,8-киловатчасов капацитет, достатъчен за изминаването на 50 км само в електрически режим.
Със системна мощност от 204 к.с. и 350 Нм системен въртящ момент Audi A3 Sportback e-tron ускорява от място до 100 км/ч за 7,6 сек и достига максимална скорост от 222 км/ч. С едно пълно зареждане на батерията и резервоара автономността е 940 км. Разходът е едва 1,5 л/100 км, еквивалентни на 35 г СО2 на км. Продажбите му започват от края на 2013 г.

 
Ключови думи:   Audi, Audi A3, audi a3 sportback, tron, tronic
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте