Започна производството на електрическия smart for two

Общи 13 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3625 посещения | без коментари

От днес Daimler AG започна производството на новия електрически smart fortwo в завода си в Хамбах във Франция, където Daimler е инвестирал над 200 млн. евро.
Моделът ще излиза във версии купе и кабриолет.
Обзаведен с 55-киловатов електромотор, този smart ускорява от 0 до 60 км/ч за 4,8 сек и постига макс. скорост от 125 км/ч. 17,6-киловатчасовата батерия позволява на градския двуместен автомобил да пропътува приблизително 145 км в градски трафик, при това с нулеви вредни емисии. Тъй като компонентите на автомобила са плод на съвместните усилия на немските компании Bosch (EM-motive) и Evonik (Deutsche ACCUmotive), а самият той ще излиза от френски завод, той ще е първият напълно европейски електрически модел.
Цените за Германия с ДДС започват от 18 910 евро за купето и 22 000 евро за кабриолета, а месечният наем за батерии възлиза на 65 евро.
26 770 евро ще е цената на версията с покрив заедно с батерията, а на откритата – 26 770 евро. Доставките в Германия започват в края на лятото, а на останалите пазари – малко по-късно.

 
Ключови думи:   bosch, daimler ag, motive, smart fortwo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте