Зареждаме безжично хибриди Toyota

Общи 18 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5345 посещения | без коментари

От края на февруари вече ще зареждаме безжично автомобили Toyota благодарение на новоразработената система за безжично зареждане на акумулаторите на автомобили с електрическо задвижване, като plug-in хибриди и електромобили. Системата зарежда батерията на автомобил, паркиран над намотка, монтирана на парко място на земята, което прави зареждането много по-лесно и удобно.
Системата използва технология, която предава електричество чрез магнитен резонанс, породен от промените в интензитета на магнитното поле между предаваща намотка на земята и приемаща намотка в автомобила. Системата е способна да намали загубите в ефективността на предаваната енергия, породени от неточно позициониране на автомобила или разлики във височината между двете намотки.
Създадена с визия за бъдещето на автомобилния пазар, системата е проектирана да сведе до минимум електромагнитните смущения върху електрически устройства в близост, а инсталираната върху земята намотка е с толкова здрава структура, че да издържа тежестта на автомобил, преминаващ върху нея.
В допълнение, за да помогне на водача да паркира в най-подходящата позиция за зареждане, Toyota е разработила нова функция към вече съществуващия асистент за паркиране (IPA, Intelligent Parking Assist). Тя показва оптималната позиция за паркиране върху намотката в парко мястото както при успоредно, така и при перпeндикулярно паркиране.
Експлоатационните тестове се очаква да отнемат 1 година и ще включват 3 различни вида plug-in хибрида Toyota, които се използват от домакинствата в община Аичи, Япония. Тестовете ще оценяват задоволството на клиентите, леснотата на употреба, процента на паркиране в неправилна позиция и поведението на зареждането (честота на зареждане и използването на таймер за зареждане).
Резултатите от тестовете ще бъдат използвани за усъвършенстване на технологията, като крайната цел на Toyota е да внедри системата за масова употреба.
Toyota вярва, че технологията за безжично зареждане ще помогне за популяризирането на електромобилите и ще помогне за преминаване към по-интелигентна, по-лесна за употреба и по-природосъобразна мобилност.


 
Ключови думи:   toyota
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте