Идва "евтино" купе Alfa Romeo

Общи 04 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4728 посещения | без коментари

Alfa Romeo планира през следващата година пускането в серия на достъпно купе със задно разположение на мотора и задвижване на задния мост под името 4C GTA.

По предварителни данни, прототипът на колата ще бъде представен през март на автосалона в Женева. Вътрешни източници опровергаха слуховете, че работата по колата се води в ателието Pininfarina, и твърдят че външността на новото купе Alfa Romeo ще е създадена изключително в дизайн-центъра на компанията в Торино.

За помощ в разработката на колата италианците са сключили партньорско съглашение с фирмата Dallara, занимаваща се с производство на състезателни болиди. По предварителни данни, Dallara ще подготви за бъдещото купе карбоново купе с алуминиеви подрами.

В разработката на купето, навярно се е включила и компанията KTM, която изглежда е предоставила за новото купе на Alfa Romeo платформата на модела си X-Bow. По-рано се говореше, че създаване на съвместен родстър с KTM планира марката Abarth, правеща спортни версии на модели на Fiat.

Широкото използване на алуминий и карбон в конструкцията на малкото купе на Alfa Romeo ще позволи да се осигури ниска маса на колата от порядъка на 850 килограма. Очаква се, че 4C GTA ще има 1,8-литров, четирицилиндров, бензинов двигател с директно впръскване на горивото и мощност над 250 к.с. Това означава относителна мощност на колата от 3,5 кг на конска сила, което е по-добър показател от този на Porsche Cayman S от 3,98 кг/к.с.

Италианците планират производството на 20-25 000 коли годишно от новото си малко купе в рамките на следващите пет години. Цената на автомобила ще е около 40 000 евро.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo, dallara, fiat, ktm, pininfarina
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте