Извънредно голям интерес към лятното издание на Mercedes-Benz Open 2010

Общи 24 август 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1408 посещения | без коментари

Купата на Mercedes-Benz Open бе връчена на играча от Румъния Дину Пескариу.
За първи път желаещите се оказаха повече от максималния брой участници в турнира.
Големият интерес потвърди убеждението на организаторите, че наближава моментът турнирът да се обвърже с MercedesTrophy.


Лятното издание на Mercedes-Benz Open по традиция се проведе на предизвикателното игрище на Lighthouse Golf & Spa Resort, край град Балчик. В състезанието се включиха 72 аматьори, като за първи път желаещите да участват надхвърлиха възможностите на турнира. Най-добро представяне показа Дину Пескариу от Румъния (хендикап 5), който събра 39 точки в А дивизия и заслужи купата на Mercredes-Benz Open. На второ и трето място се класираха съответно Тери Фентон (HCP 6) и Любомир Минчев (HCP 14) с по 37 точки. Форматът на състезанието беше индивидуален стаейбълфорд на 18 дупки, а участниците бяха разделени на 3 хендикап-дивизии.

Най-голямо беше напрежението на 11-та дупка, където обявената от Балкан Стар награда за удар Hole in One беше чисто нов Mercedes-Benz E-Class. И тази година нямаше играч с такъв голям късмет, но организаторите поканиха всички присъстващи да тестват актуалната гама на Mercedes-Benz по живописния маршрут на северното ни крайбрежие. В очакване края на състезанието и последващия коктейл, гостите се възползваха и от голф академията за начинаещи, частния плаж на комплекса и развлеченията край басейна.

Балкан Стар, генералният представител на Mercedes-Benz за България, дългосрочно се обвърза с този спорт, като официален спонсор на турнира Mercedes-Benz Open през 2008 година. През настоящата 2010 година за първи път се проведоха две издания на турнира, пролетното премина изключително успешно в 5-звездния комплекс Пирин Голф & Кънтри Клуб край Разлог, а лятното по традиция събра аматьорите на игрището в Lighthouse Golf & Spa Resort, близо до Балчик. Нарастващият интерес към Mercedes-Benz Open и все по-големия брой участници ни показва, че сме на прав път в усилията си да присъединим турнира към най-голямата аматьорска верига от голф-турнири в света MercedesTrophy и съм уверен, че това ще се случи в близкото бъдеще., коментира Филип Китов, директор Маркетинг и комуникации в Балкан Стар.

Mercedes-Benz и голфа
Обвързването на Mercedes-Benz с професионалния голф започва през 1987 година и за последните две десетилетия този спорт става приоритетен в спонсорската програма на марката. В началото Mercedes-Benz спонсорира турнира German Masters, организиран от Бернхард Лангер, който по това време се провежда в Щутгарт и е първият професионален голф турнир в Германия с международно участие. През 1990 година, Mercedes-Benz поема генералното спонсорство на Mercedes German Masters и от 2007 той се провежда под името Mercedes-Benz Championship" в Кьолн, Пулхайм. В САЩ, Mercedes-Benz е основен спонсор на бившия "Tournament of Champions от 1994 година, който след 2000 година е познат като Mercedes-Benz Championship. От 2008, марката е също ексклузивен автомобилен партньор на един от най-престижните голф турнири в света: Masters в Аугуста, Джорджия в САЩ.

Mercedes-Benz е активен в аматьорския голф от 1989 година. Турнирът MercedesTrophy представлява серия от състезания за любители на спорта, които се провеждат в повече от 50 страни, а броят на участниците надхвърля 57 000 играчи. Целта на аматьорите е да стигнат световния финал в Щутгарт, на който се обявяват най-добрия играч и най-добрия национален отбор.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте