Излезе официалното решение на FIA по казуса с Ferrari

Общи 09 септември 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1289 посещения | без коментари

"На 25.07.2010 г. на заседание след Гран при на Германия, стюардите решиха, че от Scuderia Ferrari са нарушили забраната за заповеди от бокса и по този начин са причинили манипулиране на крайния резултат на състезанието, и наложиха глоба от $100 000, както и да изпратят случая към световния съвет за моторни спортове за допълнително разглеждане.
Съдийското тяло на световния съвет за моторни спортове проведе извънредно заседание в Париж на 8 септември 2010 година, за да разгледа въпроса.
След обстоен анализ на всички представени сведения, изявления и документи, съдийското тяло реши да потвърди решението на стюардите за глоба от $100 000 заради нарушение на член 39.1 от спортния правилник и също така да възложи на тима да заплати разходите, направени от ФИА.
Съдийското тяло реши също така и че член 39.1 от спортния правилник трябва да бъде разгледан отново и реши да възложи този въпрос на спортната работна група във Формула 1.”

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте