Какво по-добро от едно Lambo Aventador? Aми, три Lambo Aventador-a в цветовете на българския трибагреник.

Общи 14 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11880 посещения | без коментари

Най-яката секция, а именно Gear, с Капитан Бавен в най-бързото Lambo, правено някога. Мей разсъждава върху мотива на закръгления четириъгълник, който се повтаря навсякъде в дизайна на тази супер кола. А тъй като това е 50-ият месец, в който излизаме на българския пазар, направихме извадка на най-яките родни материали, публикувани в предните 50 броя. Отвъд океана пък има състезание,част от сериите NASCAR, което носи името TopGear 300. Не сте го чували? Ами точно за това TopGear взе четири мъсъл кара – Challenger, Camaro, Corvette и Mustang – и бръмнаха през САЩ, за да ви го покажат. На Джейсън Барлоу не му се чакаше и запали огромния Dartz Prombron Iron Diamond и го паркира на френската Ривиера. Руски всъдеход, с руски номер, на кинофестивала в Кан. Май беше забелязан... Почти незабелязано остана новото най-мощно купе на Jaguar XKR-S, което едва не уби Сам Филип. Той изживя една мечта, мечтата да кара този прекрасен автомобил по един от най-яките за каране пътища, намиращ се в Норвегия.
И понеже и нас не ни свърта в редакцията, взехме три готини колици и вършахме из нощна София. Ще ви обясним идеята на Audi A1, Citroen DS3 и MINI Cooper, и това как смесват стил, практичност и урбанизъм. За контраст, пак с нощни снимки, но на писта, Наско Марков разказва за сблъсъка на титаните в тазгодишния изнурителен маратон „24-те часа на Льо Ман“.
На Льо Ман обаче трасето е равно и има писта, докато в „Надпреварата до облаците“ има само път с макадам, павета и асфалт. 20 километра, който се взимат на пълна газ и те качват на 4300 м над морето. Това е Pikes Peak International Hill Climb и ви показваме „Чудовището“ Нобухиро Таджима, който счупи рекорда на този легендарен спринт. Той има шест поредни победи. Някои казват, че тайната е в гумите, а други – неговата диета от чили и понички.
Отново в родната действителност, ние редакторите не спазвахме никаква автомобилна диета. Иван Монев беше разтърсен от щутгартската бурия Porsche Panamera Turbo S, която е най-мощната модификация в гамата, както и най-динамичната кола с 4 места на пазара в момента. Пламен Георгиев пък опита от новото начало на Hyundai с красивото купе Genesis и се замисли дали това не е трън в очите на по-скъпите двувратки. Двувратата тема в тестовете продължава с Renault Megane Coupe Monaco GP (.......) 1,9 DСi, и със сходното по дължина на името MINI John Cooper Works Coupe. А за да затвори секцията стабилно, Любо Станиславов кара обновеното Volvo XC70. И дотук са само част от акцентите в броя, които ви посрещат с новини около Aston Martin Zagato, новата BMW 1 Series, Mercedes-Benz SLS Roadster и M-Class.
Това са селекцията и приключенията BBC TopGear България #50 този месец.
Приятно четене!

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте