Капоне се завръща

Общи 06 март 2009 | Auto-Press.net A- A+ 2053 посещения | без коментари

Всъщност не става дума за прочутия гангстер, вкаран в затвора не заради убийства и други престъпления, а за укриване на данъци. Става дума за специален модел на Chevrolet, наречен Capone.

Преди известно време доста от водещите автомобилни фирми, водени от намерението да достигнат до сърцата на повече клиенти с носталгичен настрой на душата изкараха нови модели в ретро-стил, като Chrysler РТ Cruiser и Chevrolet ННR. Постепенно тази мода отмина, но явно не и за хората от Сърдечен ритъм моторс" /няма майтап - HEARTBEAT Motors/, които предлагат отново Chevrolet HHR в стил Capone с дизайн на автомобил от златното време, но със супер-съвременен отенък, заради задвижването му с екологичното гориво втечнен природен газ. Tова осигурява по-икономична за собственика експлоатация и намаляване на вредните емисии въглероден двуокис с около 10%.

Решеният в ретро двойна тоналност петврат автомобил, който е по-скоро комби по съвременните определения, е получил доста стоманени апликации. Но нещата не спират до тук. Преработен е двигателят и сега 2.4-литровия, 16-клапанов, четирицилиндров мотор предлага максимална мощност от 170 к.с., като може да работи и на бензин и на газ. Предавателната кутия може да е петстепенна класическа механична или четиристепенна автоматична.

Интериорът на автомобила би накарал истинският Капоне да ахне – напълно кожената тапицерия и супер хай-фи системата са стандартно оборудване, както и пълният набор въздушни възглавници. Естествено, пулсиращите сърцатници" могат да изпълнят и всяка допълнителна глезотия на клиента. Това което прави колата наистина специална, е че собствениците на Шевролет HHR могат да си купуват компоненти индивидуално и директно от оторизираните дилъри на марката Chevrolet. Cамата кола в пълен вариант HEARTBEAT MOTORS HHR Capone може да се поръча отново при тях, засега в Германия, а по-късно и в останалите страни на Европейския съюз.

Това което прави колата наистина уникална на пътя и сред другите й подобни е двутоналното външно цветово решение, което е възможно в няколко варианта на комбинации - Sunburst Orange / Chicago Cream, Black / Chicago Cream, Imperial Blue / Chicago Cream и Dark Grey / Chicago Cream. Това оцветяване подчертава много силно класическия дизайн на автомобила, който преповтаря дизайна на най-известните модели от 40-е години на миналия век.

Допълнителна ретро-нотка идва от полираните стоманени апликации по автомобила, като защитните тръби под предната престилка и страниците на автомобила. Стандартни за автомобила са 17-цоловите алуминиеви джанти , но наразположение са и 18-цолови 8Jx18 с гуми 215/45 R 18. В същото време специалистите на фирмата са понижили окачването на автомобила с 30 мм и то е настроено специално за каране с нископрофилни гуми.

 
Ключови думи:   capone, chevrolet, chevrolet hhr, chrysler, heartbeat, hhr
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте