КИА МОТОРС ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ПРОЕКТА CEP ЗА ДА ПОПУЛЯРИЗИРА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ С ГОРИВНИ КЛЕТКИ В ГЕРМАНЯ

Общи 28 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4150 посещения | без коментари

Източник: www.kia.bg

КИА Моторс Корпорейшън сключи споразумение с европейската програма за използване на водорода като пълноценно гориво – Clean Energy Partnerships (CEP) за да промотира електрическите автомобили с горивни клетки и демонстрира стремежа на марката към предлагане на благоприятни за околната среда автомобили.

Първоначалното споразумение бе подписано през миналата седмица в Сеул в присъствието на г-н Hyun Soon Lee, Вице президент и директор на развойно изследователския център КИА-Хюндай, г-н Klaus Bonhoff, Управляващ директор на NOW GmbH (National Organization of Hydrogen and Fuel Cell Technology), г-н Patrick Schnell, Президент на CEP, както и други представители на европейската програма.

Германското Федерално Правителство, заедно със заинтересовани индустриални компании, положиха основата на Национална Иновативна Програма в подкрепа на налагането и разпространяването на водородната горивна технология в Германия. Отделеният за програмата бюджет възлиза на 1.4 милиарда евро в рамките на 2007г. до 2016г.

С присъединяването на КИА към CEP печелим още един силен партньор от автомобилната индустрия. Убедени сме, че това ще ускори популяризирането на електромобилите с горивни клетки по света, заяви г-н Schnell, Президент на CEP.
Участието на корейската компания в проекта ще спомогне усъвършенстването й в създаване и представяне на автомобили с горивни клетки и развитие на технологията за разработването им, каза Вице президентът г-н Lee.

През месец януари миналата година, КИА Моторс подписа договор с 4 европейски държави за провеждането на тест с електромобили с горивни клетки на европейския пазар.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън "Силата да изненадваш – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте