Киа сиид печели поредна европейска награда

Общи 05 декември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2405 посещения | без коментари

КИА сийд добави още една награда към европейската си колекцията с престижното признание от Съюза на Автомобилните Журналисти и Издатели в Румъния (UZEAR). Медийните представители от северната ни съседка избраха КИА сийд за 'Автомобил на 2008г.'

Неотдавна шведското списание Motorforaren Magazine отличи сийд комби като най-добрия ‘Семеен автомобил на годината’. В Полша сийд спечели приза ‘Най-добър автомобил в компактния клас за 2007г.’ предоставен от списание The Fleet Magazine и Playboy "Car of the Year. След ожесточено съревнование в холандския Autoweek, КИА сийд грабна наградата ‘2007 Innovation Award’. Нещо повече, КИА сийд се подреди сред финалистите в конкурса ‘Автомобил на 2008г. в Европа’ като се класира на престижното 4 място и изпревари няколко европейски фаворита.

Румънският UZEAR се състои от 18-членно жури, с разпределение на точките в няколко категории между 31 автомобила, подали заявки за участие. Точките се базират на дизайн, комфорт, сигурност, цена, управление и екологичност. Само осем модела бяха номинирани за финалната фаза на конкурса - Fiat Bravo, Fiat 500, Ford Mondeo, Hyundai i30, Mazda 2, Nissan Qashqai, Peugeot 308 и KIA cee’d. КИА сийд зае достойното първо място следван от Ford Mondeo и Mazda 2.

Г-н Джордже Дамиан, мениджър продажби и маркетинг в КИА Моторс Румъния заяви: Това изключително признание от румънските топ журналисти и редактори ни мотивира да дадем най-доброто от себе си и за в бъдеще. Освен задоволявайки всички изисквания на почетното жури, смятаме, че безпрецедентната 7-годишна гаранция и 5-звездна сигурност изиграха ключова роля в окончателното решение на членовете в съюза.

КИА Моторс притежава повече от 3% в С1 сегмента в Румъния с продажбата на 1 682 автомобила от семейство сийд до настоящия момент. Според Global Insight, продажбите на нови автомобили в северната ни съседка се очаква да достигнат 335 115 броя до края на 2007г., 52 777, от които попадат в С1 сегмента.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте