Китайската Geely показа първия си B-сегмент автомобил

Общи 05 август 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1694 посещения | без коментари

Според планирането на марките на китайския автопроизводител Geely, новата марка Emgrand ще предлага лукс, надеждност и мощ. Като пръв модел от нея новият автомобил с обозначение EC718 показва активно и динамично присъствие на пътя, съчетани с класически прости и живи форми.

В сравнение с Toyota Corolla, водещ модел от същия клас, колата има по-дълго междуосие с 50 мм /най-голямото досега в моделната история на Geely/, по-широка е с 29 мм и е по-дълга с 95 мм.

Моделът е снабден с изцяло новия бензинов двигател 4G-N серия D-CVVT с променливо време на работа на изпускателните клапани, който покрива изискванията на еко-стандарта Euro VI. Става дума за 1,8-литров, четирицилиндров мотор, куплиран с петстепенна механична или автоматична предавателна кутия с максимална мощност от 138 к.с.

EC718 е първият "световен модел, развит самостоятелно от китайците от Geely. За тях моделът е вече символ на стратегическото реструктуриране на производитeля. Колата е проектирана според каноните на дизайна и техническите стандарти на Европа и Америка, особено по по посоката на безопасност на пешеходците, при челен удар и рециклиране на използваните за нея материали.

В развитието на колата са участвали и некитайски фирми – корейската DPECO е творец на дизайна и развитието на модела, австрийската MAGNA STYER отговаря за международните одобрения.

Tака колата ще ползва предимствата на ниските производствени разходи, както и високите изисквания за качество на европазара, без да се поемат рисковете свързани с китайския автодизайн.

Моделът EC718 ще се прави в заводите на марката в Нингбо на цели четири нови и специално пригодени за него производствени линии с модерна авотоматизация на международно ниво.

За пръв път в историята на китайския автопром бояджийната част е отделена в отделна фабрика с двуетажна технологична структура за водно боядисване, за посрещане на европейските стандарти за природна защита.

Всъщност моделът EC718 е напълно готов за масово производство и ще бъде пуснат на пазара в Поднебесната империя през този месец при цена от 80 000 юана /$11 700/.

 
Ключови думи:   corolla, cvvt, geely, toyota, toyota corolla
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте