Колата на новия президент

Общи 13 януари 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1379 посещения | без коментари

На 20 януари ще влезе в Белия дом 44-ят президент САЩ, първият америански президент афроамериканец. В този ден Барак Обама за пръв път ще се намести на задната седалка на новия си служебен автомобил, направен специално за американските президенти, известен под името Cadillac One".

Колата е изцяло ръчна изработка, използваните материали са стомана, закалено стъкло, титан, керамика и алуминий. Колата е дълга 6,30 м, масата й надхвърля три тона, а задвижването й е поверено на дизелов двигател. Всъщност Cadillac One" не е сам, а за заблуда на евентуалните терористи колите са три, идентични и до последно не е ясно в коя от тях се намира президентът. Личната безопасност на първия американец е поверена на специално звено от 3200 агента.

Дебелината на вратите е 200 мм, а на стъклото 150. Cadillac One" може да издържи изстрел на самоходно оръдие и то от голям калибър. Резервоарът има система за самостоятелно прекратяване подаването на гориво, гумите Goodyear Regional RHS с размер 19,5 цола също са бронирани и не спадат дори при директно попадение.

Колата има автономна климатична система за подаване на въздух и устройства за движение в мъгла, като в тежка ситуация колата става практически невидима. Естествено, автомобилът има още куп други защитни устройства, които са абсолютно секретни.

По принцип американският президент се движи в конвой от 35 коли, включително и няколко линейки. При посещение в друга държава колите са доставят там предварително. При изтичане срока на службата на президентския автомобил, той обикновено отива под пресата и единици и то от по-старите са в музеи, където могат да бъдат гледани само отвън.

 
Ключови думи:   cadillac, goodyear
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте