Колекция 2012 Scenic и Grand Scenic излезе на пазара

Общи 19 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2710 посещения | без коментари

Колекция Scenic и Grand Scenic 2012 на Renault e готова за пазарни успехи. Двете обновени версии дебютириха на изложението в Брюксел и от този месец започват продажбите им в близо четиридесет страни.
Нови бензинови и дизелови мотори, които съчетават високите динамични показатели с екологичност и икономия на гориво, влизат гамата с появата на Energy TCe 115 и Energy dCi 110. Благодарение на последния Scеnic Collection 2012 поставя нов рекорд по малък разход и вредни емисии с постижение от ранга на 4,1 л/100 км (105 г CO2/км). От технологична гледна точка миниванът е първият в гамата на Renault, обзаведен със система Visio. Тя подобрява нощната видимост за шофьора благодарение на звуковата сигнализация за напускане на лента и с включването на нощните светлини. Освен това автомобилите са с асистенция при стартиране под наклон, както и мигачи магистрален режим са част от серийното обзавеждане.
Късата версия, позната ни като Scеnic, е с по-спортни очертания. Ще я отличите по повечето хромирани детайли на нивото на предната броня. Удължената версия Grand Scеnic се отличава по широките въздухозаборници и по релсите на покрива.
В купето са въведени нови цветове като бежово за Expression и Privilеge, тъмен карбон за Privilеge / Initiale. В обзавеждането влизат и нови тапицерии, в това число и кожен пакет с ленти алкантара.
След успеха на Bose Edition през 2011 г., гамата се обогатява с нова версия от високия клас на оборудване, която обединява акустичното съвършенство със спортната елегантност.
От май 2011 г. до май 2012 г. палитрата от двигатели на Scеnic се обновява основно с появата на три нови мотора от семейството Energy. Миналия май в гамата влезе Energy dCi 130, а актуалното вече издание на Scenic вече ще се радва и на Energy dCi 110, който е последната успешна метаморфоза на бестселъра на Renault 1.5 dCi. По-късно през 2012 г. производителите ще предложат за Scеnic и нов бензинов силов агрегат в лицето на Energy TCe 115.
На борда на Grand Scеnic разполагаме със 7 места, като е възможно да освободим допълнително място за багаж, ако елиминираме третия ред седалки, които са сгъваеми и могат бързо да изчезнат в пода. Премахнем ли и втория, получаваме над 2 куб. м място.
Видео

 
Ключови думи:   co2, renault, scenic renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте