Компактен и внушителен Opel Mokka

Общи 10 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2960 посещения | без коментари

В началото на новата година и два месеца преди световната му премиера на 6 март 2012 година на автомобилното изложение в Женева, Opel показва първите снимки на своя нов, динамичен и субкомпактен SUV модел Opel Mokka. С него компанията става първият германски производител, който представя модел в бързоразвиващия се субкомпактен SUV сегмент.
Въпреки дължината си от 4,28 метра, Mokka осигурява достатъчно пространство за петима човека. Той съчетава функционалност с комфорт и висока позиция на седене. Може да бъде оборудван със система за двойно предаване, която плавно и безстепенно предава въртящия момент към задните колела и спомага за по-добро сцепление и управляемост. Задвижването се осигурява от три ефективни двигателя. Всички версии с механични трансмисии са оборудвани със системата Start/Stop. Гамата от бензинови агрегати включва 1,6-литров атмосферен мотор с 115 к.с. и 1,4-литров Turbo със 140 к.с. и въртящ момент 200 Нм. Турбодизеловият двигател е 1,7 CDTI с 130 к.с., разполагащ с 300 Нм въртящ момент. Двата агрегата 1,4 Turbo и 1,7 CDTI се предлагат с шестстепенна механична или шестстепенна автоматична трансмисия.
Mokka е оборудван с авангардни за SUV B-сегмента технологични решения, като системи за асистенция на водача, базирани на предната камера Opel Eye, както и камера за обратно виждане. Освен това Opel Mokka се предлага и с ергономични седалки сертифицирани от AGR – германската организация от експерти в областта на здравето на гърба “Aktion Gesunder R

 
Ключови думи:   mokka, opel, SUV
 

Снимки


 

Audi разкри Q3 Vail Audi разкри Q3 Vail
10 януари 2012
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте