Конкурент на Bugatti разсекрети двигателя за своя суперкар

Общи 18 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7470 посещения | без коментари

Преди близо месец френското автомобилно ателие Genty заяви, че „работи над най-красивия и динамичен суперкар в света, а ценителите само ще разберат какво е истинско удоволствие от управлението”. Разбираемо е, че със своя Akylone ателието иска да се противопостави на Bugatti Veyron.
В първоначалната информация се казваще, че моделът ще притежава двигател с мощност 1000 к.с., чийто въртящ момент достига 1274 Нм. Сега компанията публикува подробности за своя агрегат.
В частност, стана известно, че Genty самостоятелно разработва осемцилиндров V-образен двигател тип DOHC, с по четири клапана на цилиндър. Работният обем на мотора е 4,8 л. Агрегатът разполага с две турбини и със система за директно впръскване на горивото. Според твърдението на производителя, че независимо от своите характеристики, моторът ще съответства на екологичния стандарт Евро 6.
Двигателът ще работи в комбинация със секвенциална седемстепенна трансмисия с пера за превключване на предавките. Съгласно разчетите на Genty автомобилът със задно предаванеще ще ускорява от място до 100 км/ч за 2,8 сек, а максималната му скорост достига 354 км/ч.
Плановете предвиждат да бъдат произведени общо 15 екземпляра от модела.


 
Ключови думи:   bugatti veyron, dohc
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте