Легендарният Healey възкръсва?

Общи 13 юни 2007 | Auto-Press.net A- A+ 778 посещения | без коментари

Китайската корпорация Nanjing Automobile съобщи че е постигнала съглашение с британската фирма Healey Automobile Consultants Limited за възстановяване на марките и имената Нealey и Austin Healey.

Китайската групировка е вече собственик и на марките MG и Rover, както и на тяхната фабрика в Лонгбридж, Англия. Нейни официални представители обявиха задоволството си, че имат възможност да работят съвместно с англичаните за бъдещото развитие на марките Healey и Austin Healey, както и върху поризводството на наследници на прочутите британски спортни автомобили, които да носят славните имена.

Двете компании в момента разработват план за бъдещето на марките. Китайците вече активно работят по възстановяването производството на автомобилите MG в Англия, анонсираха и планове за пускане на подобна фабрика в Оклакхома, САЩ.

 
Ключови думи:   austin healey, nanjing automobile
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте