Лимузината Voisin C25 Aerodyne спечели в Пебъл Бийч

Общи 23 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 12810 посещения | без коментари

През август в Монтерей, освен престижните аукционни продажби, се проведе и известният Конкурс за елегантност. В тазгодишното издание на конкурса за най-красив автомобил бе избран малко известен за широката публика френски модел. Но това беше категорична присъда на авторитетното жури.

За какво всъщност става дума. До 1918 г. французинът Габриел Воазен произвежда самолети. Благодарение на бойните действия по време на Първата световна война той прави състояние, след като е продавал продуктите са на армията. След края на войната той се заема с производство на автомобили, като първият му модел е малкият C1 с четирицилиндров безклапанов мотор. После идва ред на C2 с V12 и работен обем 7,0 литра. Именно през 1930 той лансира модел с шестцилиндров безклапанов агрегат с работен обем 3,0 литра. Моторът развива стотина коня при 3500 об/мин, монтиран в модела C25 с каросерия A

 
Ключови думи:   1918, Калейдоскоп
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте