Марката Chrysler се сбогува с Европа

Общи 03 юни 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2465 посещения | без коментари

Миналия вторник шефът на Fiat и Chrysler Серджо Маркионе официално заяви, че се преустановяват продажбите на автомобили с марка Chrysler на територията на континентална Европа. Тази стъпка е част от стратегията за реструктириране на най-малкия представител от „Детройтската тройка”, чийто контрол постепенно преминава в ръцете на италианския автогигант.
В рамките на тази програма автомобилите Chrysler за Европа ще минат през така наречения ребаджинг и ще се продават под марката Lancia. И така, новият седан Chrysler 300 вече ще се нарича Lancia Thema, а Chrysler 200 – Lancia Flavia. Междувременно италианците ще правят и оригинални модели на Lancia, като например изцяло новия градски хечбек Ypsilon.
Трябва да подчертаем, че Fiat не разглежда себе си Европа като печеливш регион. През миналата година европейските продажби на концерна отбелязаха спад от 17% при средно свиване на пазара от 2,4%. Според експерти Fiat изпитва сериозни притеснения, които идват от Volkswagen и Peugeot Citroen, поради липсата на нови модели в гамата на италианския производител.
Агенция Speed-Press

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте