Над 1000 заявки за първият хибрид на Hyundai

Общи 03 юли 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1177 посещения | без коментари

Първият хибрид на Hyundai Motor Company- Elantra LPI Hybrid, ще бъде пуснат в продажба в Корея на 8 юли, но от компанията вече могат да се похвалят с над 1000 заявки за закупуването на автомобила.

Заявките за закупуването на Hyundai Elantra LPI Hybrid са постъпили само за две седмици, като по този начин първоначалните предвиждания на ръководството на компанията се оказаха прекалено скромни. Според проучването, проведено от марката, 11% от заявките за хибрида идват от потребители на възраст 20-29 години, 26% са в групата 30-39 години, 27% са в 40- 49 години, 25% са в 50- 59 години, а останалите 11% са клиенти на възраст над 60 години.

Хибридната версия на Elantra разплага с 1.6 литров двигател с вътрешно горене, електрически мотор (15 кВт, 105 Нм), високо ефективни литиево- йонни- полимерни батерии, и CVT вариаторна предавателна кутия. При работата на системата, в атмосферата се отделят само 99 грама CO2 на километър. Благодарение на хибридното си задвижване Elantra LPI Hybrid е с 47% по- икономична в сравнение със стандартното изпълнение на модела с 1.6 литров двигател. Освен всичко това, LPG горивото в Корея е с 50% по- евтино от бензина.

Hyundai Elantra LPI Hybrid е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 11.5 секунди и да развие максимална скорост на движение от 188 км/ч.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте