Най-грозните коли на планетата

Общи 26 юни 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2269 посещения | без коментари

Както жените, така и колите могат да бъдат красиви, чаровни и ... грозни. Ама много! Както при по-прекрасните представители на човешкия род, така и при четириколесните зад отвратителна външност може да се крие прекрасна вътрешност. Въпреки това и колите, и жените оценяваме преди всичко по външния им вид. И както се прави при конкурсите на красотата ще ги представим в обратен ред.
10. Това място се пада на непознатия у нас модел на Тойота – Сцион хБ /Toyota Scion Xb/. Външността на колата е доста брутална, преминава доста близо до границата на грозотата.
9. Тази позиция е за също непознат у нас автомобил – пикапът Байя /Baja/, направен за американския пазар на базата на иначе много добре изглеждащия модел Субару Аутбек. Доста по-подходящо име за модела би било например гемия. Пикап, наистина, но не за истинския фермер, а нещо изобретено без грам мисъл.
8. Буик /Buick/ - американска марка, която звучи доста престижно. Но само на глас, защото моделът заел тази позиция -Рандеву /Rendezvous/ от 2002-а годинаприлича на измъчено в детството си биче, попаднало притиснато за растеж между два по-здрави бика, което го е накарало да порасне само нагоре и много малко настрани. В картинката се намесват и огромните като слонски уши огледала, както и огромен нос. Муцуна та знае ли се!
7. Това място, може би не съвсем достойно, най-вече заради корейския произход се е паднало на Киа Рио, напомнящ донякъде на надута със сламка през едното място жаба.
6. За малко не попадна в почетната петица добре познатият у нас и правен в Турция модел на Рено Клио Символ. Колата е с външност от два залепени един за друг различни автомобила, предизвикващи почти веднага саркастична усмивка. Грозна количка, но с не лош пазарен резултат – най-вече заради цената си.
5. Последният от петицата на най-грозните определено е Мицуока Ороши Суперкар. Франкенщайн на колела, създаден от слепването на форми и идеи от Ягуар, Лотус и Ламборгини, но не от най-красивите им елементи, а от най-безобразните. Ясно е че е спортна кола. Но някак си не те влече да седнеш зад волана й.
4. Доста учудващо е колко успешни могат да бъдат в техническо отношение автомобилите Субару и колко напред в нашата класация за автоуроди. Вторият предствател на марката в даун-тен" се пада на новото поколение Импреза с пет врати. Създавайки този модел, производителят направо се е подиграл с феновете на марката, като почти са догонили формите на Нисан Алмера. Но с много по-висока цена и с емблемата със зваздичките. Като на истинско Субару. Ужас!
3. Бронзовият медал на грозотата напълно приляга на урода Родиус на Санг-Йонг. Ако беше манекенка сигурно щеше да се класира доста напред в конкурса на дебеланките Макси-мис. Слава богу че си остава само автомобил, иначе щяха да го спукат от майтап.
2. Среброто с пълно право ляга върху гърдите на гениите в автодизайна – италианците. Наистина трябва да си гений за да съумеш да създадеш такъв урод. Мултипла модел 2002-а прилича на отекъл крак на тетка, напъхан с огромно усилие в тясна дамска обувка с висок ток. Втората брадичка" на колата, дори е снабдена с фарове, подчертаващи с някаква извратеност урода на колела. Срам и позор маестро!
1.Шампионската титла отива при автомобил, който още чака да влезе в производство. Дано това да не стане, защото концептуалният модел Вебер е толкова грозен, колкото никой друг автомобил в света. Въпреки грозотата си и той като Квазимодо е готов да се сражава със всеки до него. Бърз е като стрела – 0 – 100 км/ч за 2,5 сек., максимална скорост към 400 км/ч. Ужас не на квадрат, а на колела!

 
Ключови думи:   buick, rendezvous, scion, scion xb, toyota, toyota scion
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте