Най-доброто от двата свята: BMW i8

Общи 07 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6375 посещения | без коментари

След световната премиера на първия сериен модел BMW i3, сега BMW Group показва още от този революционен подход, този път в сегмента на спортните автомобили. В рамките на презентация на тестовия полигон на BMW Group в Мирамас, Франция, BMW i представи прототипа на втория си сериен модел BMW i8. Този Plug-in хибриден модел е най-прогресивният спортен автомобил на нашето време. Изключително леката и аеродинамично оптимизирана каросерия, напредничавата задвижваща техника BMW eDrive в комбинация с компактния 1,5-литров турбобензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и интелигентното управление на енергията са обединени в цялостна концепция, която представлява ново стъпало на стратегията за развитие Efficient Dynamics. С оптимизираната си пътническа клетка от карбонов композит (Carbon Fibre Reinforced Plastic) BMW i8 поставя стандарти по отношение на оптимизирането на теглото при Plug-in хибриден автомобил, който може да се движи чисто електрически и при нулеви емисии и в същото време разполага с динамичния потенциал на спортен автомобил, който според предварителните данни ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек.
Специфичната архитектура LifeDrive създава идеални предпоставки за оптимизирана по отношение на теглото конструкция. Пътническата клетка на автомобила е с конфигурация 2+2 места. Тя осигурява особено нисък център на тежестта, както и балансирано в съотношение 50 : 50 разпределение на теглото между осите, допринасящи за пъргавото поведение на пътя на BMW i8. Специфичната за модела, разработена и произвеждана от BMW Group Plug-in хибридна система на BMW i8 е ново еволюционно стъпало на Efficient Dynamics. Тя се състои от компактен 3-цилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, електрическо задвижване и литиево-йонна батерия, която се зарежда от конвенционален домакински контакт. Двигателят с вътрешно горене развива 231 к.с. и задвижва задните колела, а електромоторът с мощност 131 к.с. подава мощността си към предната ос. Тази задвижваща система позволява чисто електрическо шофиране с пробег до 35 км и скорост до 120 км/ч и 4х4 усещане за връзка с пътя с мощно ускорение и ориентирано към максимална динамика разпределение на мощността при спортно шофиране по завои. Измереният при тестовия цикъл на ЕС за Plug-in хибридни автомобили среден разход на гориво на BMW i8 е по-малък от 2,5 л/ 100 км, а стойността на емисиите на СО2 е по-ниска от 59 г/ км. Повече информация в прикачения файл.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте