Най- екологичната луксозна кола на Великобритания стана още по- добра

Общи 19 август 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1283 посещения | без коментари

След като за втора поредна година Jaguar XJ 2.7 Diesel бе обявен за най-екологичната луксозна кола на Великобритания, сега моделът е дори още по-икономичен. Разходът на гориво при дизеловия двигател е паднал до 7.9 л от 8.1 л / 100 км при комбиниран цикъл, а емисиите на СО2 са намаляли до 209гр. от 214 гр. / км. При движение само в градски условия показателите са 10.7л/100 км, а извън града – 6.3л/100 км.( при досегашни 10.8л/100 км градско и 6.5л/100 км извънградско).

По-добрите показатели за разхода на гориво са постигнати благодарение на непрекъснатото развитие и усъвършенстване на водещия в класа си дизелов двигател и използването на модерната олекотена алуминиева конструкция при създаването на автомобилите.

Управляващият директор на Jaguar за Великобритания Джеф Казънс вече е споделял: " Ние напълно признаваме нашата отговорност към околната среда и поемаме задължението да участваме в процеса на разработването на технологични решения за автомобилите, горивото и инфраструктурата и да обърнем внимание на промяната в климата, а новите резултати са доказателство, че марката се движи в правилната посока.

Изцяло алуминиевият Jaguar XJ освен с по-нисък разход на гориво е и с нов фейслифт за 2008г. Гордее се с нов, отличителен дизайн и се характеризира с широк набор от съвременни технологии, включително и звуконепроницаемата "Vibramount активна рама на двигателя. Доставена от компанията AVON, тази технология бе номинирана с наградата за иновации на the Automotive News PACE Awards в Ню Йорк. " Vibramount помогна на дизеловият модел XJ да си спечели славата на автомобил от световна класа по отношение на плавността и обезшумеността си, поемайки вибрациите на двигателя, за да елиминира трептенията и шума. Резултатът е по-голяма изтънченост, по-добро управление и удоволствие от шофирането.

 
Ключови думи:   diesel, jaguar, Jaguar XJ
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте