Направиха социална мрежа за автомобили в Германия

Общи 07 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7750 посещения | без коментари

Социалните мрежи стават все по-популярни, дотолкова, че вече и работодателите надничали в тях, преди да ви наемат на работаq и ако недай си боже, нямате, могат да ви сметнат за потенциален сериен убиец. Ето че вече се появи и най-голямата такава за автомобили. Всъщност става въпрос за комуникация между тях и обмен на информация. Наречена е car-to-X (C2X) и целта й е да се подобри пътната безопасност, а защо не и икономичността на возилата. Засега в своеобразно пътешествие са се включили 120 автомобила, които ще тръгнат по пътищата на региона Рейн-Майн до края на годината. Всяка от колите е свързана с останалите, както и с пътната инфраструктура, и ще обменят непрекъснато информация за променящата се ситуация в трафика. Например, ако задръстване се крие зад близкия хълм, автомобилите, приближили до проблемната зона, ще бъдат известявани навреме, за да променят маршрута си.
C2X ще оптимизира и разхода на гориво и по този начин ще спомага и за екологията и личните икономии на всеки автомобилист, като спомага за контрола на пътното осветление според нуждите и дава своевременна информация за специфичнти ситуации, предположения за най-близкия възможен паркинг и др.
Засега намеренията са системата да се тества в реални условия във всекидневието. Експериментът е част от така наречения simTD проект (името идва от Safe Intelligent Mobility - test field Germany), ръководен от Daimler AG.
Сайтът www.simtd.de е плод на общите усилия на германските производители, доставчиците и комуникационните компании. Спонсориран е от Германското федерално министерство на икономиката и технологията, както и от това на обученията и разработването, транспорта и др.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте